TCM (Kinesisk Medicin)

TCM (Kinesisk Medicin)

Akupunktur er flere tusind år gammel behandlingsform, der har sin oprindelse i Kina og traditionel Kinesisk medicin. Akupunktur bygger på den teori, at kroppen har en række energibaner,  meridianer. På energibanerne er der 365 punkter, hvor energien kan reguleres.  Derudover er der ekstra punkter, så der i alt er ca. 1000 akupunkter.  Balancen i kroppen kan genoprettes ved at stikke nåle i akupunkturpunkterne  og derved forebygge og kurere sygdomme.

Akupunktur er fantastisk effektiv til mange lidelser, som kroniske smerter, problemer i bevægeapparatet, hovedpine/migræne, stress, astma, udslæt og allergier. Med akupunktur kan man give smertebehandling og lindring.

Der kan behandles forebyggende ved f.eks høfeber og mod insektstik. Her er én behandling ofte nok, hvis behandling  gives inden sæsonstart.

Ofte gives en kombination af kropsakupunktur og øreakupunktur.
Stimulation med akupunktur er ikke ensrettet, som det ses ved nervestimulation. Så på grund af akupunkturs regulerende egenskaber, er egentlige bivirkninger en sjældenhed. Der findes ikke særlige indrapporteringer angående bivirkninger. De få bivirkninger, der kan forekomme, er kort tids træthed, tørst, eller (sjældent) lokal blødning fra et punkt. Akupunktur har praktiseredes i tusindvis af år i Kina, og i dag ses akupunkturpraksis også i resten af verden.  Akupunktur kan anvendes til smertebehandling af smertetilstande overalt i kroppen – også til behandling af lidelser i de indre organer.                                                                            

TCM uddannelsen giver adgang til at blive RAB godkendt = Registreret alternativ behandler.

TCM nål nakKlientinformation                            
Ved akupunkturbehandling stimuleres   akupunkturpunkterne ved at indføre tynde nåle i punkterne. I de fleste   tilfælde skal nålene sidde i omkring 25 minutter i punkterne. Ved behandling   af akutte skader kan dog somme tider anvendes en helt kortvarig stimulation af  muskel eller knogle med nålen.  Det overordnede formål med akupunkturbehandling er at bringe kroppen tilbage  til en sund balancetilstand, men akupunkturbehandling anvendes også til  egentlig sygdomsbehandling.  Ved første behandling optager jeg en omfattende journal om dit helbred, da   systemet bygger på, at alle dele af krop og psyke spiller sammen. Jeg vil mærke på dine pulse i armene og bede om at se din tunge. Dette gøres for at  jeg kan finde ud af, hvad der er årsag til det problem, du søger hjælp for.  Det er meget vigtigt, at du oplyser mig om alle andre former for behandling du får. Akupunktur kan være et vigtigt supplement til lægeordineret behandling og skal afpasses med denne for at undgå bivirkninger.

Akupunktur og ufrivillig   barnløshed.
Akupunktur er en terapiform, der på det seneste   har vundet betydeligt indpas som supplerende terapi til konventionel  barnløshedsbehandling. Årsagen til den øgede interesse er ikke mindst  offentliggørelsen af nyere svenske og tyske undersøgelser. Undersøgelser, som   dels påviser en fysiologisk effekt af akupunkturbehandlingen, og dels peger i retning af, at man med akupunktur kan forhøje succesraten i forbindelse med   IVF (reagensglasmetoden). Tallene fra et tysk forsøg viser en øgning fra 26,3% til 42,5% i antallet af registrerede graviditeter, når IVF-behandlingen  suppleres med akupunktur. Disse tal er nu yderligere bekræftet gennem et   forsøg på fertilitetsklinikken Trianglen i Danmark.  Den metode, der har fået succes i forbindelse med IVF, går ud på, at man  giver akupunktur lige før og efter ægoplægningen på fertilitetsklinikken. Den tyske metode er imidlertid kun en mulig akupunkturmetode blandt flere indenfor Kinesisk Akupunktur. I de sidste  år har jeg behandlet flere ufrivilligt barnløse kvinder i Danmark i   forbindelse med insemination, IVF, ICSI, og opnåelse af naturlig graviditet.   Resultaterne har været opmuntrende. Min erfaring er, at hvis man behandler kvinder individuelt og tilrettelægger forløbet efter den enkeltes situation,  forbedres resultatet.  Hvis personen, der er i fertilitetsbehandling, har fået flere  akupunkturbehandlinger forud for ægoplægningen, er det ikke nødvendigt at   give akupunktur umiddelbart før og efter denne. Virkningen af akupunktur   bevarer sin intensitet i mindst tre dage efter en behandling.  Generelt anbefales det, at man får 3 – 4 akupunkturbehandlinger under  nedregulering og hormonstimulering. Hvis man er over 35, eller har kendte gynækologiske problemer, eller hvis man har flere end 3 mislykkede forsøg med   IVF eller ICSI bag sig og evt. responderer dårligt på hormoner, anbefaler jeg   flere behandlinger. Med start så tidligt som muligt.  Virkningen af akupunktur ved fertilitetsbehandling:

-Forøger blodcirkulationen i livmoderen og forbedrer slimhinden,   hvilket kan iagtages ved scanninger.TCM scanning
– udefrakommende hormoner med egne hormoner.
-Regulerer hormonerne med henblik på at producere et større antal follikler.
-Mindsker bivirkninger fra hormonindtag (såsom hovedpine, utilpashed,   o.s.v.).
-Afbalancerer kroppen og afspænder livmoderen.
-Styrker immunforsvaret.
-Forbedrer sædkvaliteten.
-Mindsker risikoen for abort.

Akupunkturs begrænsning går, hvor kroppens begrænsning går. For det er   kroppen, der skal udføre arbejdet, mens akupunkturs rolle er at stimulere den  til det, hvis det kniber.

I nogle tilfælde kan akupunkturbehandling stå   alene. Som eksempler på dette kan nævnes migræne og irritabel tyktarm, for   højt blodtryk, astma og behandling af depression.   I andre tilfælde anvendes akupunktur sammen med de lægelige   behandlingsformer. Som eksempel kan nævnes akupunkturens rolle i  kræftbehandling. Akupunktur kan ikke behandle kræft, men mindske eller fjerne   bivirkningerne ved den vestlige behandling og kan stimulere immunsystemet og   hjælpe kroppen med at bekæmpe kræften.     Som eksempel kan nævnes behandling af for højt blodtryk, behandling af astma   og behandling af depression.   Der kan behandles forebyggende ved f.eks. høfeber og mod insektstik. Her er  én behandling ofte nok, hvis behandling gives inden sæsonstart.  Ofte gives en kombination af kropsakupunktur og øreakupunktur.  Stimulation med akupunktur er ikke ensrettet, som det ses ved nervestimulation.   Så på grund af akupunkturs regulerende egenskaber, er egentlige bivirkninger   en sjældenhed. Der findes ikke særlige indrapporteringer angående   bivirkninger. De få bivirkninger, der kan forekomme, er kort tids træthed,   tørst, eller (sjældent) lokal blødning fra et punkt. Akupunktur har   praktiseredes i tusindvis af år i Kina, og i dag ses akupunkturpraksis også i   resten af verden.  Vi bruger sterile engangsnåle, så der ikke opstår infektionsrisiko.  Jeg vil i detaljer orientere dig om eventuelle virkninger ved den enkelte  behandling.

Akupunktur er også et effektivt  middel til overvægtige som ønsker at tabe sig, og til de som ønsker at stoppe  med at ryge, Middelfart Helse har  stor succes med vægttab og rygestop behandling.