Gravid massage

en god start i livetAlle gravide har stor glæde af massage under hele graviditeten. Når man er gravid, vil der ske store forandringer med kroppen, holdningen og musklerne, og derfor har man et størrere behov for massage.

 

Massage under graviditeten giver en tiltrængt pause og mulighed for at passe godt på sig selv.
Middelfart Helse er ekspert i massage af gravide. Vi har:
– Specialbriks med hul til mave og barmGravid massage
– Skrå pude så du kan ligge på ryggen
– Lægeeksamineret fysiurgisk massør med speciale i gravide
– Massøren har tæt samarbejde med Jordemoderen

Jeg anvender en speciel briks til massage af gravide med hul til mave og barm, så du kan ligge godt under hele massagen. Du er med andre ord i de bedste hænder.

Gravid massage 3Graviditetsmassagn er en oliebasseret fysiurgisk massage der omfatter hele- eller dele af kroppen. Du ligger på den specielle briks med plads til maven og du er dækket af et tæppe på de områder der ikke masseres.

Gravid massage 2Du vælger selv hvor du ønsker massage på kroppen. Ønsker du massage på hele kroppen, modtager du først massage på bagsiden af ben fra lægmuskel til lårmusklerne og balderne. Derefter masseres ryggen, skuldrene og nakken. Når massagen er færdig på bagsiden vendes du om og modtager massage på hele forsiden af kroppen. Fødder, ben og lår. Herefter arme, bryst og mave. Massagen tilpasses naturligvis dine behov.

Fokusområder for massage af den gravide.

Den gravide oplever en lang række ændringer i sin krop og psyke gennem graviditeten. Det at være gravid er en naturlig proces og ikke nogen sygdom, men alligevel kan graviditeten medføre en række ubehagelige gener, som der kan gøres noget ved.

1) Bindevæv og led bliver løsere. Hormonet relaxin udskilles i kroppen når man bliver gravid fra omkring uge 10. Hormonet har en blødgørende virkning på alt bindevæv i kroppen, hvilket forbedrer bækkenet på at give efter under fødslen. Bivirkningen er dog, at alt andet bindevæv også bliver blødere, hvilket medfører at led kan skride. Dette fokuseres der på under massagen.

2) Trykket på led og lænden øges. Tyngdepunktet i kroppen ændres mens barnet vokser og endvidere forøges trykket på kroppens led. Dette kan give uhensigtsmæssige svaj i lænden for at holde balancen. Samtidig udsættes kroppens øvrige led for en ekstra belastning i takt med at barnet vokser. Derfor fokuserer massagen på de led der bliver belastet.

3) Kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv. Benene kan hæve under graviditeten, da lymfedrænage bliver mindre effektiv. Samtidig begynder kroppen at tilbageholde mere vand senere i graviditeten.

4) Bækkenet belastes ekstra under graviditeten og massagen fokuserer derfor på hele bækkenet. Der sker store forandringer i bækken og disse forandringer kan medføre uhensigtsmæssige spændinger. Under graviditeten kan der opstå spændinger forskellige steder i bækkenet og massagen tilpasses derfor dine behov og ønsker.

5) Massage sætter gang i fordøjelsen. Du kan næsten være sikker på at du halvvejs i massagen vil høre maven rumle, fordi massagen sætter gang i fordøjelsen.

Massage anbefales under hele graviditeten .

Gravide må godt få massage og der har aldrig været et tilfælde i Danmark hvor en gravid har fået abort, eller for tidlig fødsel fremkaldt ved massage. Der er mange fordomme omkring massage af gravide, men faktum er, at fostret er meget godt beskyttet i livmoderen. Massage anbefales derfor under hele graviditeten, hvis mor og barn skal have bedst mulige betingelser.

Efterfødselsmassage

Barselsperioden er en forunderlig, men også krævende tid. Graviditeten, fødslen og den forstyrrede søvn tærer på dine fysiske og psykiske ressourcer. Derfor er det vigtigt at du plejer og nærer dig selv. Efterfødselsmassage hjælper kroppen i balance så følelserne bedre kan rummes. Ved ammeproblemer, brystbetændelse, træthed, depression, søvnproblemer m.m. kombineres massagen med akupunktur.

Mor og barn

Fra fostertilværelsens spæde start er mor og barn dybt forbundet både kropsligt og energimæssigt. Jo bedre du har det og kan rumme dig selv, jo bedre trives din baby – og omvendt.

kolik- urolige - graviditet og barsel massageVenligst tryk på billedet for at se fuld størrelse