Barnløshed

Eksperter mener, det er en god idé, når de danske kvinder supplerer deres fertilitetsbehandling med akupunktur.

ti 07.04.2015, 08:27
Af Sussi Rømer Rasmussen

Når danske kvinder forgæves kæmper for at blive gravide, supplerer de ofte deres fertilitetsbehandling med nåle-behandlingen akupunktur, det skriver Metroxpress.

– Omkring 90 procent af vores patienter, der går igennem kunstig befrugtning bruger akupunktur, siger Marianne Søs Krogslund fra Fertilitetsklinikken Trianglen.

Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode fra Kina og fjernøsten, hvor akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud for at forebygge eller behandle bestemte sygdomme og for at genoprette kroppens normale energibalance, qi.

Og akupunktur har en mærkbar effekt i forbindelse med en feritilitetsbehandling, mener Marianne Søs Krogslund. Hun var medforfatter på et studie i 2006, som viste en øget chance for graviditet – fra 26 til 39 procent – når kvinden fik nålebehandling i 25 minutter umiddelbart efter den kunstige befrugtning.

– Det vi håber og tror, er, at blodtilførslen til livmoderen bliver øget, og dermed bliver slimhinden tykkere. Når den bliver det, har ægget lettere ved at sætte sig fast, siger Marianne Søs Krogslund.

Selvom der ikke er nok undersøgelser på området for metoden, mener næstformand for Dansk Fertilitetsselskab og speciallæge på Maigaard Fertilitetsklinik, John Kirk, at de danske kvinder kan have godt af den alternative behandlingsmetode.

– Der er noget i akupunkturen, som kvinder, der har svært ved at få børn, har glæde af, men jeg har ikke evidens for det, fortæller John Kirk fra Maigaard Fertilitetsklinik.