Klinisk fodpleje

Fodpleje1
Alle har glæde af regelmæssig fodbehandling fordi  det er med til at holde fødderne sunde og forebygge eventuelle problemer.

 

Fodpleje2Fodbehandlingen består i at fodplejeren danner sig et overblik over føddernes almene tilstand og behandler herefter udfra individuelle behov og hensyn.

Fodbehandlingen består af:

  • Et dejligt fodbad som sikrer opblødning af negle og eventulle hårdhudsdannelser.
  • Herefter behandles huden for hård hud og evt. ligtorne.
  • Neglene klippes, renses og slibes ligesom neglebåndene plejes.
  • Eventuel bøjlebehandling effektiveres.
  • Fod og underben indsmøres til sidst og massere let i afstemt creme for at pleje huden, støtte op om kredsløbet og give dig velvære.
  • Med udgangspunkt i dine problemstillinger og behov vejledes du i den daglige pleje og forebyggende behandling.

 

 

Bøjlebehandling

Nedgroede negle giver smerter i og omkring neglen .
Huden kan være øm og irriteret og der kan opstå betændelse i neglefalsene

Årsager Nogle mennesker har tendens til nedgroede negle  – uden der er nogen speciel årsag – men de hyppigste årsager til nedgroede negle er: For smalle/stramme sko eller forkert negleklipning.

Behandling og forebyggelse Det er bedst at forebygge ved at gå i godt fodtøj med plads – men hvis skaden er sket kan fodplejeren hjælpe Måske kan korrekt negle klipning hos fodplejeren være nok ellers kan du hos fodplejeren få påsat en lille palstic-bøjle som kan rette neglen op. Den lindrer oftest symptomerne med det samme. Behandlingen gør ikke ondt, og neglebøjlen generer ikke efter påsætningen. Neglebøjlen skal tilrettes hos fodplejeren indtil neglen har fundet sin naturlige form . Der gives i forbindelse med behandlingen vejledning i korrekt negleklipning, forholdsregler i forbindelse med behandlingen og vejledning i fodtøj, som kan forebygge nedgroede negle.

Når vi nævner bøjle behandling bliver vi ofte spurgt; Kan jeg så være i skoen?

 

Som det ses på billedet ved siden af fylder bøjlen meget lidt og det er ikke noget problem.
Der kan også sagtens dyrkes sport når først bøjlen sidder.

 

 

 

Fjernelse af ligtorne

Ligtorn er stadie efter hård hud. Hård hud kommer som følge af at huden bliver overbelastet. Hård- og forhornet hud, der fortsat og ubehandlet udsættes for stor belastning kan til sidst resultre i, at der dannes ligtorne.
Ligtorn kan være pinefulde. De kan komme overalt hvor huden udsættes for tryk og friktion gennem lang tid. De kommer ofte under forfoden, ovenpå eller mellem tæerne. Form og størrelse afhænger af hvor de sidder.

Behandlingen er at fjerne ligtornen ved at skære forsigtigt hele vejen rundt om den. Under behandlingen vejledes du i hvordan du kan forebygge at ligtornen kommer igen.

 

CND-Shellac

Fodpeeling og –maske